Verbeteringen Rijksdienst Caribisch Nederland lopen vertraging op

Den Haag – De verbeteringsslag die de Rijksdienst Caribisch Nederland moet maken heeft vertraging opgelopen. Dat schrijf minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren vandaag aan de Tweede Kamer in haar reactie op een kritisch rapport van de Algemene Rekenkamer eerder dit jaar.

De Rekenkamer vraagt het ministerie al langer om aandacht voor het functioneren van RCN. De kritiek spitst zich toe op de Shared Service Organisatie waar met name de informatiebeveiliging tekortschiet.

Ollongren: ,,Bij de Rijksdienst Caribisch Nederland is het ontbreken van beschikbare (kennis) capaciteit een belangrijke reden. Dit wordt thans nog sterker vanwege Covid-19 en reisrestricties. Hierdoor kan het langer duren om alle onvolkomenheden op te lossen.”


Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven