BONAIRE NU CODE ORANJE

BONAIRE NU CODE ORANJE

Den Haag – Vandaag om 20.30 uur Nederlandse tijd is voor Bonaire code oranje ingegaan. Op de website nederlandwereldwijd.nl (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) is de kaart van Bonaire van geel naar oranje veranderd. Zaterdag maakte gezaghebber Rijna tot veler verrassing bekend de regering te hebben verzocht om een negatief reisadvies voor Bonaire af te kondigen.

Reden daarvoor is het oplopend aantal coronabesmettingen (naar nu 39 actieve casussen) in relatie tot de beperkte zorgcapaciteit op het eiland. Code oranje betekent dat reizen naar een bestemming dringend wordt afgeraden. Na de persconferentie van Rijna zijn touroperators onmiddellijk begonnen vakantiegangers die een reis naar Bonaire hadden geboekt om te boeken naar hotels op Curaçao.

Hoe lang het negatieve reisadvies van kracht blijft is niet bekend. De lichte lockdown die gezaghebber Rijna dit weekend uitriep geldt voorlopig tot eind deze maand.


Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven