Oud VNO-topman Hans de Boer blijkt koper van Plaza Hotel Curaçao

Hans de Boer (Foto Paco Nunez)

Den Haag – Hans de Boer, de vorige week afgetreden voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, blijkt een van de kopers te zijn van het Plaza Hotel in Willemstad. Het in een vergaande staat van verval verkerende hotel werd vorige week voor 6,3 Antilliaanse gulden geveild.

Het bod werd uitgebracht door het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) namens een onbekende partij. Nu blijkt dat Hans de Boer samen met twee bekenden van hem de nieuwe eigenaren zijn van het voormalige Van der Valk Plaza. ,,We gaan er een cultureel centrum met een klein beetje toerisme van maken. Zo doen we op een mooie manier wat terug”, citeert de Telegraaf de koper.

De Boer heeft Curaçao in 1984 leren kennen toen hij door het kabinet Liberia-Peters als econoom werd ingehuurd om te assisteren bij de onderhandelingen met het vertrekkende Shell. Sindsdien is hij – als adviseur en privé – een frequente bezoeker van het eiland waar hij inmiddels een appartement heeft. De Boer was onlangs een van de initiatiefnemers om minister-president Rutte op te roepen Curaçao, Aruba en Sint Maarten ‘ruimhartig’ te helpen de coronacrisis door te komen.    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven