Inwoners van St. Eustatius sturen water naar getroffen St. Vincent

Door samenwerking met de CARE Foundation en NEMA op St. Kitts, hebben inwoners van St. Eustatius snel drinkwater naar St. Vincent kunnen sturen.

ORANJESTAD- Door een snelle inzamelingsactie, hebben inwoners van St. Eustatius zeven pallets met drinkwater naar St. Vincent weten te sturen. St. Vincent wordt al dagenlang getroffen door zware uitbarstingen van de vulkaan La Soufrière, waardoor het normale leven zo goed als stil is komen te vallen.

Binnen enkele uren werd op het eiland een bedrag van meer dan 5200 dollar opgehaald. Om het water daadwerkelijk te kunnen veschepen is samengewerkt met de CARE foundation en de National Emergency Management Agency (NEMA) op het naburige St. Kitts.

Charles Woodley, die de actie coordineerde, zegt dat dit nog maar het begin is van hulp die van St. Eustatius wordt gestuurd naar de Caribische buur. “Geld ophalen is nog relatief makkelijk, maar om spullen daadwerkelijk op St. Vincent te krijgen is een grotere uitdaging”, zegt Woodley.

De eerste zending met flesjes drinkwater zal op woensdagavond op St. Vincent aankomen. De inwoners op St. Eustatius en Saba, die gewend zijn aan het leven op of naast een vulkaan, leven sterk mee met de getroffen inwoners van St. Vincent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven