Jeugdrehabilitatie en -criminaliteit Sint-Maarten zorgelijk

Jeugdrehabilitatie en -criminaliteit Sint-Maarten zorgelijk

PHILIPSBURG – De Raad voor rechtshandhaving maakt zich zorgen over de tekortkomingen van de preventie van jeugdcriminaliteit op Sint-Maarten. Ook de scholing van minderjarigen in de justitiële jeugdinrichting Miss Lalie Center vereist aandacht. Dat stelde de Raad gisteren in een persbericht.

De Raad van Rechtshandhaving is blij met de verbeteringen in de volwassen- en jeugdreclassering op Sint-Maarten, maar stelt dat de jeugdcriminaliteit en jeugdrehabilitatie zorgelijke onderwerpen zijn. 

Volgens de Raad heeft et jeugdrehabilitatiecentrum Miss Lalie Center geen volwaardig onderwijsprogramma voor jongeren ingesteld. De Raad vraagt hiervoor specifieke aandacht van de minister van Justitie van Sint Maarten.

Daarnaast oordeelt de Raad dat er nog steeds geen integraal beleid met aandacht voor preventie van jeugdcriminaliteit op het eiland. 

Volgens de Raad is dit het gevolg van bredere problematiek. De samenleving op Sint-Maarten wordt steeds complexer en problematischer een vraagt om een integrale aanpak. 

Het onderwerp jeugd zou daar een goed voorbeeld van zijn omdat het zowel een integrale als een interministeriële aanpak vereist. “De betrokken justitiële organisaties doen individueel hun best, maar zij lopen echter steeds aan tegen de grote mate van afhankelijkheid van het ministerie waardoor het beoogde effect uitblijft”, aldus de Raad.


Lees ook:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven