Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari, of misschien nog wel later. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om hun dossiers te bestuderen.

Een van de belangrijkste punten op de agenda was de goedkeuring van de Nota van Wijziging op de Rijkswet COHO. En de Rijkswet zelf.

17 december stonden deze en andere punten op de agenda van de oud Rijksministerraad, maar toen haalde voormalig staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops de woede van de Caribische regeringen op de hals door met extra voorwaarden te komen in verband met de Rijkswet COHO.

Volgens Knops was er geen sprake van nieuwe voorwaarden. Hij wil de landen gewoon houden aan eerdere afspraken. Zonder consensusrijkswet ontbreekt volgens hem de wettelijke grondslag voor de maatregelen in de landspakketten.


Lees ook:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven